معرفی پارچه کتان

در ابتدا قبل از هر چیزی قصد داریم به معرفی پارچه کتان (Linen) بپردازیم و تعریف مختصری از آن ارائه دهیم. در معرفی پارچه کتان (Linen) باید بگوییم که این پارچه را از الیاف گیاه کتان تهیه می‌کنند. کتان در واقع یک پارچه طبیعی و سخت به شمار می‌آید. پارچه کتان از ویژگی هایی همچون خنک بودن و قابلیت بالای جذب آب برخوردار است. قابل ذکر است بگوییم که از پارچه کتان می توان در تهیه محصولات مختلفی همچون انواع حوله، پیش بند، رومیزی، کیف، دستمال سفره، طناب، لباس های زنانه و مردانه، ملافه و پوشش صندلی استفاده کرد. پارچه کتان از سطحی درخشان و صاف برخوردار است که به راحتی می توان آن را تمیز کرد. این نوع از پارچه در قیاس با پارچه‌های پنبه‌ای در زمان بسیار کوتاه تری خشک می‌شود.

پارچه کتان در برابر حرارت و مواد قلیایی مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهد. کشسانی زیاد یکی از ویژگی‌های اصلی این نوع پارچه به شمار می‌آید. در ادامه معرفی پارچه کتان (Linen) باید بگوییم که پارچه کتان در مقابل حشرات بسیار ایمن است و مقاومت خوبی در برابر محلول رقیق و سرد اسیدی دارد.

معرفی پارچه کتان (Linen) و بررسی مزایای پارچه کتان

پارچه ی کتان از مزایا و ویژگی‌های مثبت بسیار زیادی برخوردار است. به طوری که یکی از پرمصرف ترین پارچه ها در سراسر دنیا به شمار می آید. از این نوع پارچه در تهیه انواع محصولات استفاده می شود. یکی از ویژگی‌های مثبت در معرفی پارچه کتان (Linen) که باید به آن اشاره کنیم جذب بالای رطوبت است. این ویژگی باعث می‌شود جلوی تجمع باکتری ها در محل رطوبت گرفته شود و باکتری ها نتوانند رشد و تکثیر سریعی داشته باشند. پارچه ی کتان عملکردی همچون عایق دارد و بدن انسان را در فصل تابستان خنک و در فصل زمستان گرم نگه می دارد. این مورد یکی از مهمترین و اصلی ترین ویژگی های پارچه کتان به شمار می‌آید. برخوردار بودن از خاصیت آنتی استاتیک نیز یکی دیگر از مزایا و ویژگی‌های مثبت پارچه کتان است که باعث می‌شود لباس به بدن نچسبد.

از مزایای پارچه کتان که در ادامه معرفی پارچه کتان (Linen) باید به آن اشاره کنیم این است که شستشوی پارچه کتان کار نسبتا راحتی است و شما می توانید با خیالی راحت بارها آن را بشویید.  این نوع پارچه با هر بار شستشو نرم تر می شود که این مورد نیز یکی از ویژگی های منحصر به فرد پارچه کتان محسوب می‌شود. کتان یک نوع دفع کننده طبیعی حشرات نیز به شمار می آید و اگر شما یک لباس کتان در کمد خود نگهداری کنید به راحتی می توانید از شر حشرات مزاحم راحت شوید.

از جمله موارد مهمی که در معرفی پارچه کتان (Linen) باید به آن اشاره کنیم این است که پارچه ی کتان بسیار مقاوم است و استحکام بالایی دارد به همین علت آن را جزو پارچه های مقاوم در نظر می گیرند. الیاف پارچه کتان ضد حساسیت است و برای آن دسته از افرادی که دارای پوست های حساس هستند مناسب ترین گزینه به شمار می آید. شما می توانید برای کودکان و نوزادان خود از لباسی که جنس کتان دارد استفاده کنید. چرا که الیاف طبیعی در تهیه آن  مورد استفاده قرار گرفته است و به پوست کودک و یا نوزاد آسیبی نمی رساند. الیاف این نوع پارچه به علت طبیعی بودن از قابلیت تنفس برخوردار است.

معرفی پارچه کتان و بررسی معایب پارچه کتان

تا به اینجای مطلب به معرفی پارچه کتان (Linen) و بیان مزایای آن پرداختیم. در این قسمت قصد داریم که به بررسی معایب پارچه کتان بپردازیم و اطلاعاتی را در این مورد به خصوص در اختیارتان قرار دهیم. پارچه کتان را به راحتی نمی‌توان برش داد. چرا که الیاف آن در محل قیچی می‌ریزد. از این رو هنگام برش باید توجه و دقت بسیار بالایی داشته باشید. پارچه کتان به علت اینکه زود چروک می شود باید بعد از هربار استفاده اتو شود که این مورد یکی از معایب اصلی پارچه کتان در قیاس با سایر پارچه هایی است که در بازار وجود دارند.

قابل ذکر است بگوییم که اتو کردن پارچه کتان کار راحتی نیست و باید از اسپری آب و رطوبت استفاده کنید. بنابراین اتو کردن لباس های کتان خشک بسیار سخت است.  از معایب پارچه کتان این است که به راحتی حالت صافی خود را از دست می دهد.  بنابراین زمانی که فرد مشغول به انجام فعالیت‌های روزانه است، این پارچه آثار این فعالیت ها و حرکات را به خود میگیرد. می‌توان گفت این مورد یکی دیگر از معایب استفاده از پارچه ی کتان به شمار می آید. با رنگ کردن پارچه کتان خاصیت زیست تخریب پذیری آن از بین می‌رود. نکته دیگری که در مورد پارچه کتان وجود دارد این است که این پارچه با گذشت زمان و استفاده مکرر تغییر شکل می‌دهد و به عبارتی شکل اولیه آن از بین می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *