پارچه پلی استر پنبه چیست؟

پارچه پلی استر پنبه یک نوع پارچه‌ای متشکل از دو ماده‌ی اصلی پلی استر و پنبه است. ترکیب این دو ماده باهم با ویژگی‌های متفاوت سبب تولید پارچه‌ای با ویژگی‌های مطلوب و مناسب شده است. در واقع پنبه به تنهایی قادر به جذب میزان بالایی از رطوبت است اما پلی استر قادر به جذب کمی از رطوبت می‌باشد. ترکیب این دو نوع ماده و تلفیق ویژگی‌های آن‌ها سبب تولید پارچه‌ای با شرایط متعادل گردیده است.

شایان ذکر است که در تولید پارچه پلی استر پنبه از نخ‌های طبیعی و مصنوعی استفاده شده است. هر کدام از این دو نوع نخ مزایای خاصی را برای این پارچه به ارمغان آورده است. پارچه پلی استر پنبه دارای کاربردها و موارد استفاده متعددی است که از این موارد می‌توان به دوخت سفارشات خیاطی ملحفه هتل‌ها، بیمارستان‌ها، آسایشگاه‌ها و قطارهای مسافربری، دوخت کالای خواب، دوخت ملحفه و … اشاره کرد.

مزایا پارچه پلی استر پنبه

پارچه پلی استر پنبه یکی از پارچه‌هایی است که به سبب برخورداری از مزایا و ویژگی‌های مثبت طرفداران بسیاری به خود جذب نموده است. در ذیل به برخی از این مزایا پرداخته‌ایم.

▪︎ پارچه‌های پلی استر پنبه از درخشندگی رنگ و دوام بالایی برخوردار هستند. همین امر سبب استفاده از آن‌ها در تولید لباس و روتختی گردیده است.

▪︎ عمر مفید و دوام بالا سبب متمایز شدن پارچه پلی استر پنبه از دیگر انواع پارچه‌ها شده است.

▪︎ لباس‌ها و دیگر اقلام دوخته شده با پارچه پلی استر پنبه پس از شستشو کوچک نخواهند شد و به نوعی آب رفتگی ندارند.

▪︎ شستشوی راحت و خشک شدن سریع از دیگر مزایای پارچه‌های پلی استر پنبه تلقی می‌شود.

▪︎ مقاومت در برابر سایش از دیگر ویژگی های مثبت پارچه پلی استر پنبه است.

▪︎ هزینه و قیمت خرید این پارچه از نظر اقتصادی بسیار مناسب و به‌صرفه است و همین امر در برتری و محبوبیت بالای آن تاثیر به‌سزایی داشته است.

▪︎ این نوع پارچه به علت جنس و بافت آن، چروک نخواهد شد.

▪︎ پارچه‌های پلی استر پنبه سبک و خنک می‌باشند؛ به همین علت استفاده از لباس‌های از این جنس سبب راحتی خاصی برای شما در طول روز خواهد شد.

▪︎ نرمی، راحتی، قابل تنفس بودن و انعطاف پذیری از دیگر مزایای اغلب پارچه‌های پلی استر پنبه می‌‌باشد.

معایب پارچه پلی استر پنبه

پارچه پلی استر پنبه با وجود برخورداری از مزایا و ویژگی‌های مثبت دارای معایب و ویژگی‌های منفی نیز می‌باشد که بهتر است  نسبت به آن‌ها اطلاع داشته باشید.

▪︎ جذب روغن توسط پارچه پلی استر پنبه به دلیل استفاده از ترکیب پلی استر و پنبه در تولید آن بیشتر می‌باشد.

▪︎ این پارچه با دارا بودن حجم بسیار از پلی استر سبب واکنش‌های پوستی آلرژیک برای بعضی از افراد می‌گردد.

▪︎ پارچه‌های پلی استر پنبه اگر به دفعات بسیار شسته شوند، کرک خواهند داد که این کرک و پرزهای روی پارچه‌ها جذابیت و زیبایی آن‌ها را کاهش می‌دهد.

▪︎ پارچه پلی استر پنبه مستعد تجمع گرد و خاک و بقایای مکانیکی ریز نظیر: نخ و مو می‌باشد.

طبقه بندی پارچه‌های پلی استر پنبه

پارچه‌های پلی استر پنبه با توجه به عوامل گوناگونی دارای طبقه‌بندی مختلفی هستند. یک نوع از این طبقه بندی با توجه به میزان پلی استر و پنبه به کار رفته می‌باشد. در این طبقه‌بندی دو نوع پارچه وجود دارد:

۱) بیش از ۶۰ درصد این پارچه از پلی استر و مابقی آن از پنبه تشکیل شده است.

۲) بیش از ۶۰ درصد این پارچه از پنبه و مابقی آن را پلی استر تشکیل می‌دهد.

البته در این طبقه‌بندی نمی‌توان گفت که کدام نوع پارچه از دیگری بهتر است. سلیقه مشتری و نوع استفاده از آن می‌تواند به این سوال پاسخ دهد.

پارچه‌های پلی استر پنبه باتوجه به نوع بافت نیز طبقه‌بندی می‌شوند. در این طبقه‌بندی سه نوع پارچه وجود دارد:

۱) پارچه با بافت ساده: نخ‌ها به صورت کلاسیک در کنار هم قرار گرفته‌اند. این نوع پارچه پلی استر پنبه به دلیل اتصال نخ‌های تاروپود آن به صورت متناوب از هر دو طرف می‌باشد.

۲) پارچه با بافت جناغی: نحوه آرایش نخ‌ها سبب تغییر محل یک نخ و در نتیجه ایجاد طرح‌های مورب در حاشیه در این پارچه شده است.

۳) پارچه ساتن بافته شده: این پارچه کرباس دارای سطحی صاف  و از پشت اندکی زبر می‌باشد.

طبقه‌بندی دیگر پارچه‌های پلی استر پنبه براساس نوع رنگرزی است. این پارچه ها در دو دسته‌ی سفید شده و رنگ شده طبقه‌بندی می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *